StepCom Audio Showroom

videopopup
videoBtn
×
portfolio_single1

Προτάσεις της Fyne Audio συναντάμε σχεδόν σε κάθε σύνθεση της Stepcom Audio. Την πρέπουσα σημασία δώσαμε στο δίδρομο ομοκεντρικό βάσης της, μοντέλο Fyne F500 (Dark Oak). Με κόστος περί τα επτακόσια ευρώ το ζεύγος, το F500 βάσης μας εξέπληξε πολύ ευχάριστα τόσο φυσικά από ποιότητα κατασκευής όσο και το κυριότερο, εξαιτίας του ήχου του: εδώ θα βρείτε σωστό χρονισμό, έκταση χαμηλού και ταυτόχρονα μια ακριβέστατη τοποθέτηση των μουσικών στον χώρο. Τι άλλο μπορούμε να προσθέσουμε; Xρονική συνέπεια και συχνοτική συνέχεια για χειροκρότημα

portfolio_single2

Fyne Audio με το πλέον πρόσφατο απόκτημα της StepCom, το βάσης F1.5. Στηρίζεται επάνω στις τεχνολογικές αρχές και ιδιαιτερότητες του μεγαλύτερου F1.8 ενώ ο ήχος του χαρακτηρίζεται από ανοικτοσύνη, εξαιρετικές δυναμικές διακυμάνσεις και μια λεπτομερέστατη μεσαία περιοχή. Στα συν του προσθέστε την άνετη δυνατότητα προβολής μιας μεγάλης σκηνής όταν ο ενισχυτής και η πηγής σας κατέχει. Το φινίρισμά του θυμίζει κορυφαία Ιταλικά ηχεία.

portfolio_single3

Hegel πηγές και ενίσχυση συμπράττοντας των Fyne Audio ηχείων ισούνται με ξεκούραστα, γεμάτα πληροφόρηση ακούσματα. Στον κάτω εκθεσιακό χώρο της αντιπροσωπείας γνωρίσαμε την πολύ επιτυχημένη συνταγή αυτή, με αξιοζήλευτο μέγεθος εικόνας μουσικών, ιδανικά ζυγισμένη ενεργητικότητα και θέση περιγραφής μα και απίθανες μικροδυναμικές (πράγματι, πολύ πιο ‘πάνω’ σε κλάση από τα συνολικά χρήματα του σετ).

portfolio_single3

Μεγαλύτερες προτάσεις ενισχυτών –κυρίως της Hegel- με τα ρεύματά τους ικανά να οδηγήσουν ως το όριο τα περισσότερα κορυφαία ηχεία επιλογής της Stepcom. Μεγάλα μοντέλα Η390 και Η590 σε θέση περιωπής. Ταχύτητα αξιοζήλευτη χωρίς βιασύνη στις αποσβέσεις, εύρος σκηνής, κλιμάκωση δυναμικών. Εθισμός ως ταίρι με τα ηχεία δαπέδου της Fyne και ιδίως με πηγή αναλογικές προτάσεις της Clearaudio & ψηφιακά της Hegel. Ακριβέστατη και συνάμα συναισθηματική απόδοση στην μεσαία περιοχή, συναρπαστική αίσθηση έκτασης και ‘αέρα’ στις υψηλές δίχως ίχνος τραχύτητας. Στο κάτω συχνοτικό άκρο, το βάρος, η περιγραφή και ανάλυση χαμηλού υπογράφει τον όλο ανώτερο ρεαλισμό ως εγγύηση απόλαυσης για μια ζωή.

portfolio_single3

Οτι νεότερο από την Fyne σε δαπέδου εντός StepCom. Ζήσαμε τα ηχεία F501 σε ένα σεταπ κομμένο και ραμμένο ώστε να οδηγείται απροβλημάτιστα σε υψηλές εντάσεις με σώμα, συνοχή και καθαρότητα.

portfolio_single3

Ηχοπροτάσεων συνέχειας από την Νορβηγία. Προ-τελικός & cd-player από την Hegel σε αναμονή του καταλληλότερου ηχείου για τον χώρο σας και τα ακούσματά σας. Με κάθε εκδήλωση ενδιαφέροντος, καλέστε την μονίμως φιλόξενη StepCom κλίνοντας ημέρα συνδυαστικής ακρόασης των επιλογών σας.

portfolio_single3

Στα δίδρομα βάσης οι προτάσεις του εκθέτη είναι άριστες. Xavian, Dali, Fyne όσο και πολλών αρκετών ακόμη κατασκευαστών. Εκτιμήστε τα.

portfolio_single3

Fyne Audio F303 (Black). Το top-of-the-line της σειράς 300 στην τιμή των περίπου οκτακοσίων ευρώ (ζεύγος) αποδεικνύει την σχεδιαστική δεινότητα των Βρετανών. Θα μου πείτε, γνωστή από παλιά. Η επαλήθευση στο σήμερα βρίσκεται στον επάνω εκθεσιακό όροφο, όπου φιλοξενείται αυτό το πανέμορφο (d’apolito διάταξης μονάδων) δαπέδου. Από τα ελάχιστα στα χρήματα με τέτοιο μουσικό ταπεραμέντο και δέσιμο, δέθηκε με τα Arcam όσο και με τους μικρότερους ολοκληρωμένους της Hegel.

portfolio_single3

Το 2016 ξεκίνησε τη συνεργασία με την εταιρεία εισαγωγών Audio Harmony, εμπλουτίζοντας το εύρος της συλλογής με τα -εκ της Δανίας- ηχεία Audio Vector, προσφέροντας ακόμα περισσότερες λύσεις ποιοτικού ήχου.

portfolio_single3

Από το 1997 ο εκθέτης λάτρεψε τις δημιουργίες του Bent Holter, ιδρυτή της Hegel. Παλεύοντας φανατικά τους εχθρούς του highest fidelity όπως παραμορφώσεις, θέματα οδήγησης, μη πειστική απόδοση χροιάς οργάνων και άλλους, ο Bent ως μουσικός στο rock-metal τότε πρώτο του σχήμα «The Hegel Band» αφιέρωσε ατελείωτες ώρες στο κυνήγι της δικής του solid-state άποψης. Και το πέτυχε αναμφίβολα, χωρίς κραυγαλέες τιμολογήσεις και φαμφάρες. Οι προενισχυτές Hegel P20 & P30 υπογράφουν την διαχρονική επιτυχία, αυταπόδεικτο με όποιον τελικό και εάν τους ακούσεις.

portfolio_single3

Leema Acoustics από την σειρά Elements: Ultra Phono-Stage προενισχυτή κεφαλών κινητού μαγνήτη και κινητού πηνίου βραβευμένος με πέντε πλανήτες από το περιοδικό Hi-Fi World, Stereo (ή Monoblock) τελικός ενισχυτής. Ικανός παρά το μικρό ‘πάτημά του’ για όλα, ισχύος έως 365 watts ανά κανάλι (γεφυρωμένος ως Monoblock). Ακριβώς κάτω, ο balanced προενισχυτής Pyxis (mkII) και το ταίρι του, τελικός solid-state Hydra (mkII). Ανάλυση και έκταση συνθέτουν ένα απολαυστικό και καθόλου ιδιότροπο σε ηχεία ενισχυτικό ντουέτο. Ακούραστος ήχος τόσο σε χαμηλές όσο και υψηλές στάθμες. Δεν διακρίνεται στην φωτό, ο θρύλος της RCM high end στα λαμπάτα phono-stage. Για όσους ψάχνουν esoteric προτάσεις και στην ανώτερη προενίσχυση κεφαλών πικάπ.

portfolio_single1

Η ‘σχολή’ της Hegel έχει την τιμητική της, χρόνια τώρα, ανάμεσα σε λοιπές εκθεσιακές προτάσεις του αντιπροσώπου. Μεταξύ πολλών διαφορετικών μεγάλων και μεσαίων ενισχυτών, συναντήσαμε και τον απίθανο Hegel H90 ολοκληρωμένο ενισχυτή με USB DAC/Ethernet & Airplay renderer, το πλέον προσιτό δείγμα φιλοσοφίας ήχου της φίρμας. Εξήντα ξεκάθαρα watts τιμούν την ακρίβεια στερεοφωνίας οδηγώντας τα Fyne Audio ομοκεντρικά ηχεία με ευγένεια. Στα αυτού των μικρών και μεσαίων Νορβηγικών ολοκληρωμένων η ικανότητα για πολυεπίπεδη απόδοση της σκηνής καλών ηχογραφημάτων. Και το συγκεκριμένο όπως και το επόμενο μεγαλύτερο μοντέλο σε σειρά, κατενθουσίασαν την ομάδα των δοκιμών μας.

portfolio_single2

Η Βρετανική Leema δίνει το παρόν με την έκδοση II του περίφημου Tucana higher-end προενισχυτή της. Ο Tucana ΙΙ πρωτοεμφανίστηκε το 2006, καταξιώθηκε και εξελίχθηκε ως σημερινή έκδοση «ΙΙ». Απέσπασε αναρίθμητες κορυφαίες κριτικές και ορθώς θεωρείται ως ο προενισχυτής αναφοράς (reference) της Leema. Ο πλούσιος και πολύ εκτεταμένος, δυναμικά συναρπαστικός και μαζί ώριμος ηχητικός χαρακτήρας του σας περιμένει για την τυπική επαλήθευση των ταλέντων του, στις εγκαταστάσεις της Stepcom. Διαθέτει και Balanced είσοδο όπου εκτιμούμε.

portfolio_single3

Hegel ολοκληρωμένοι και cd-player. Tο Mochican player είναι σε θέση να παραδώσει με την πρέπουσα πυκνότητα αξιέπαινη αίσθηση ρεαλισμού. Ενα διακριτικό στην όψη (όπως άλλωστε όλα τα Hegel) και τελικά συγκλονιστικό σε ήχο SACD & CD player με δυνατότητα αναπαραγωγής DSD. Μέσα σε μια αγορά γεμάτη από κλασσικές προτάσεις ψηφιακών το άκουσμα εδώ είναι κάτι ιδιαίτερο, για όσους τιμούν τις συλλογές compact δίσκων τους και αποφεύγουν το streaming. Τιμιότητα σε υπερθετικό βαθμό.

portfolio_single3

Αναλογικές πηγές σε προσιτά και ανώτερα επίπεδα τιμής από τις Clearaudio, Thorens και Pro-Ject. Η Stepcom γνωρίζει καλά τον δρόμο για την ιδανική μουσική χημεία-ερμηνεία μιας κεφαλής με τον επιθυμητό βραχίονα & πλατό της καρδιάς σας. Η συμβουλή της στα αναλογικά πολύτιμη, για περισσότερα από είκοσι χρόνια.

portfolio_single3

Fyne Audio, Dali και τα highest-end της ξακουστής Γερμανικής Ascento σας υποδέχονται στον χώρο. Ηχεία για όλα τα γούστα και τους πλέον απαιτητικούς αναζητητές.

portfolio_single3

Το μοντέλο Xero 2 δίδρομο ηχείο της Leema Acoutics και επάνω του το κεντρικό ηχείο F300C της σειράς Fyne Audio 300. Αναμφίβολα το ράφι των best-buy του χώρου, στην κατηγορία εξαιρετικά οικονομικών μοντέλων.

portfolio_single3

Arcam (φωτό), Audio Physic, Cambridge Audio, ClearAudio, Copland, Cyrus, Dali, Densen, Dual, EAT, ifi, JBL, Musical Fidelity, ProAc, Project, Rega, Thorens, Triangle, RCM Bonasus, Nordost, VDH & Esprit Cables. Η StepCom φημίζεται εδώ και πλέον των είκοσι χρόνων για τα αριστοτεχνικά δεσίματα μεταξύ των κορυφαίων ανα τον κόσμο κατασκευαστών, με τελικό αποτέλεσμα τόσο ζωντανό και ολογραφικό που γίνεται εθισμός.

portfolio_single3

Ο εκθέτης δεν διστάζει να σας αποκαλύψει όλα του τα μυστικά. Ιδιαίτερη σημασία στην εξυπηρέτηση του πελάτη μετά την πώληση, προσπαθώντας πάντα για το καλύτερο δυνατό στο στήσιμο και δέσιμο των επιλογών. Οι επιδείξεις των μηχανημάτων γίνονται στους χώρους ακροάσεων του καταστήματος και - για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας - κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού. Οι τρόποι πληρωμής πάντοτε ευέλικτοι, ώστε να προσαρμόζονται στις οικονομικές δυνατότητες του καθενός.

portfolio_single3

Σειρά F μοντέλο 300 & επίσης 301 – τα μικρά της Fyne Audio μα καθόλου ‘μικρά’ σε ήχο. Με πυγμή και σωστή άρθρωση χαμηλού, πανεύκολα στην οδήγηση και ποιότητα κατασκευής. Κέρδισαν την αμέριστη εκτίμησή μας.

portfolio_single3

Η μουσική σχολή της Hegel: Απουσία σκληρότητας και υπερβολών, έκταση και άνεση στην παράθεση λεπτομέρειας. Τυπικά χαρακτηριστικά η αξιοπιστία και η εκπληκτική μικρο-μακροδυναμική διαβάθμιση. Τρανζιστορική ενίσχυση και προενίσχυση αναφοράς σε κάθε σκάλα της υψηλής πιστότητας.

Dim. Gounari 24,
Elliniko 167 77