Audio Design Showroom

videopopup
videoBtn
×
portfolio_single1

Ayon Audio - Η Bugatti του ήχου υψηλής πιστότητας όπως το περιοδικό Absolute Sound την παρομοίασε. Μεγάλος τίτλος - μεγάλος ήχος - διθυραμβικές δοκιμές!

portfolio_single1

Ayon Audio. Η Αυστριακή Bugatti του high-end όπως χαρακτήρισαν τον κατασκευαστή λαμπάτων ενισχυτών και ηχείων. Στις καθαρόαιμες τριοδικές σε τάξη Α προτάσεις της εντάσσει στο σχέδιο μια μοναδική λυχνία εξόδου απόδοσης 30 watts ισχύος όπου παράγει η ίδια (σε εκδοχές AA32B-S, AA52B-S , AA62B). Βασίζεται στην θρυλική Western Electric 300B και η αλήθεια να λέγεται… ελάχιστοι κατασκευαστές ενισχυτών προσφέρουν δική τους ποιοτική παραγωγή λυχνιών! Εδώ, δείγμα της εδρεύει επάνω στο πλατό της Viger.

portfolio_single2

Ayon Audio model s10-II λαμπάτος Digital to Analog converter, Streamer & Network Player και προενισχυτής. Σημείο σταθμός στις διαδικτυακές ψηφιακές πηγές και μετατροπείς του σήμερα, το Αυστριακό πολυεργαλείο κατέχει NAS playback, USB drive playback, συνδεσιμότητα διαχειριστή αρχείων μέσω Roon interface & JRiver όπως και με όλα τα internet streaming services. Ο dual mono κονβέρτορας της Ayon αναλαμβάνει όλα τα αρχεία σας έως 764kHz/32bit & DSD256 όπως και την μετατροπή των PCM σε DSD128 ή 256 κατ’επιλογή σας. Το αποτέλεσμα της μετατροπής αυτής πρέπει να το ζήσετε για να αποδείξουμε το αληθές του λόγου μας: Πλέον τα ψηφιακά ξεπερνούν κάθε προσδοκία και φαντασίωση σύγκρισης με τις καλύτερες των αναλογικών πηγών. Ο ήχος του, μια κυριολεκτικά σπάνια εμπειρία. Το s10-II φορά και αυτό την σταθερή λυχνία-επιλογή της φίρμας σε πηγές, 6H30 ενώ ενσωματώνει και προενισχυτή γραμμής.

portfolio_single3

Στην πίσω πλευρά, βλέπουμε πως η Ayon στο Black Raven δαπέδου επιλέγει την μονοκαλωδίωση. Κοινώς, διαθέτει ένα ζεύγος μπόρνες πολύ υψηλής ποιότητας καθώς και έναν επιλογέα. Ο διακόπτης αυτός, Tube Amp ή Transistor Amp θέσεων, επιτρέπει ανώτερη συμβατότητα με λαμπάτα ή τρανζιστοράτα ενισχυτικά μέσω μιας διαφορετικής διαδρομής σήματος στο κροσόβερ του. Κάτι ομολογουμένως εξαιρετικά σπάνιο, αν όχι μοναδικό παγκοσμίως.

portfolio_single3

Στον εκθεσιακό χώρο της Audio Racks σε επίδειξη και ο πρωτοκλασάτος ολοκληρωμένος της Ayon Audio, Spark Delta. Single Ended Τριοδικός με δύο 6C33 τριοδικές λυχνίες εξόδου ανά κανάλι και τριανταπέντε watts ισχύος. Περιμένουμε νεότερα όσον αφορά την επόμενη γενεά σχεδίων που θα ενσωματώνουν τις λυχνίες αυτές, μιας που το συγκεκριμένο μοντέλο είναι το τελευταίο δείγμα ακροάσεων στην Ελληνική αντιπροσωπεία.

portfolio_single3

Η τροφοδοσία του Chord Hugo 2 γίνεται από δύο επαναφορτιζόμενες μπαταρίες λιθίου των 2.600mAh, κάτι που εμείς εκτιμούμε ως ηχητική συνεισφορά σε ψηφιακές πηγές και σπανιότερα σε προενισχυτές. Ο χρόνος πλήρης φόρτισης είναι περίπου 4 ώρες ενώ μπορεί να προσφέρει μουσική με αυτονομία 7 ωρών. Συνάμα, είναι πλήρως λειτουργικό και όσο φορτίζει. Τα συγχαρητήριά μας για την μουσικότητα και ομοιογένειά του στην μεσαία κατηγορία τιμής ψηφιακών μετατροπέων όπου ανήκει.

portfolio_single3

Η Vyger κερδίζει τον θαυμασμό και στο πεδίο των προενισχυτών κεφαλής. Δείγμα γραφής το Krimon phono stage της σε δύο σασί, μια εξαιρετικά επιμελημένη audiophile πρόταση.

portfolio_single3

Αυταπόδεικτη από τα πρώτα λεπτά και κομμάτια η συμβολή και διαφοροποίηση του τελικού ήχου των συσκευών και ηχείων όταν αυτά εδρεύουν πάνω σε μεταλλικές ακίδες ή βάσεις από Corian. Στις εγκαταστάσεις της Audio Design, εκτός από τα πολυπόθητα Audio Racks του κατασκευαστή τα οποία προτείνονται ανεπιφύλακτα, η εμπειρία του κ. Β. Ησυχόπουλου στο συγκεκριμένο κομμάτι θα σας βοηθήσει ουσιαστικά καθοδηγώντας σας στα αντικραδασμικά. Τα κέρδη σε ήχο, τεράστια.

portfolio_single3

Θηριώδεις υπερκατασκευές σημαίνει οδήγηση, με ήχο σε τρίοδο ή ultralinear. Πάντα πρώτη σε εφαρμογή-ενσωμάτωση των πιο ΄πρόσφατων’ τύπων λυχνιών, εδώ βλέπετε μονομπλοκ της Ayon με τις ΚΤ150 και ακολουθούν στο προσεχές οι ΚΤ170 - αν περάσουν με πράσινο φως το κατώφλι των απαιτήσεων.

portfolio_single3

Viger και Baltic M. Με μαγνητική ανάρτηση και βραχίονα τον SME 312S. Αναλογικό για ατελείωτες βραδιές μουσικών περιηγήσεων και συγκίνηση.

portfolio_single1

Ayon. Η ψηφιακή μουσική γοητεύει όταν εκφράζεται από τις πηγές της με έξοδο λυχνίας. Το άνω μοντέλο CD-1sx λειτουργεί και ως κονβέρτορας (αποδίδει hi-res αρχεία εως 192 kHz/32 bit; DSD 5.6MHz/128), φορά ένα top-loading άριστο transport (της Stream Unlimited-Austria) και ενσωματώνει τις λυχνίες 6H30 (SE Triode) και 1x6Z4. Ακρίβεια σε όλο το φάσμα όπως και μια χαρακτηριστικά αισθησιακή μεσαία περιοχή πανταχού παρούσα.

portfolio_single2

Και εδώ ερχόμαστε στο πρώτο ηχείο δαπέδου της γκάμας Ayon Audio 2021. Black Raven. Mονάδες της περίφημης Γερμανικής Accuton. Η ελλειπτική του καμπίνα φιλοξενεί ένα ιδιαίτερο κροσόβερ 2 1/2-δρόμων με επιλογή μέσω διακόπτη για ιδανικό ταίριασμα τόσο υποδέχοντας στα 4Ω αντίστασής του ενισχυτές λυχνίας, είτε τρανζιστοράτους/υβριδικούς με ανώτερο damping factor. Η ευαισθησία του ηχείου ανέρχεται στα 92 dB (@1W/ 1μέτρο) και ο κατασκευαστής αναφέρει συμβατότητα με ενισχυτές ισχύος 5 Watt έως 120 Watt. Εντύπωση εκτός από τον εκφραστικό χαρακτήρα του μας έκανε –φυσικά- και το άψογο σε «ενδυμασία French Nut» (Γαλλική καρυδιά) φινίρισμά του. Διατίθεται και σε αρκετές ακόμη επιλογές συνδυασμών ξύλου ή βαφής piano black.

portfolio_single3

Ένας Triton και ολοκληρωμένος δεν επιτρέπεται να απουσιάζει από κανένα Showroom της Ayon! Ο νέος Triton EVO του 2021 φορά οκτώ λυχνίες (τέσσερις ανά κανάλι), θα παράγεται και ως τελικός ενισχυτής φορώντας τέσσερις στο σύνολο KT150 (αντί των οκτώ KT88 εδώ) συνεχίζοντας την σειρά και με ,φυσικά, αυτοπόλωση λυχνιών εξόδου. Εκτιμούμε τόσο την ηχητική όσο και την οπτική ομορφιά και αίγλη τους. Εκπληκτικό value-for-money.

portfolio_single3

Περνώντας στην Βρετανική Chord, ο ψηφιακός κονβέρτορας μικρών διαστάσεων μοντέλο Hugo 2 αν και κινδυνεύει να περάσει απαρατήρητος στο μάτι, αποδεικνύεται μεγαλοπρεπής στο αυτί. Διαθέτει επιλογές ψηφιακών φίλτρων, ασύρματο streaming μέσω Bluetooth (aptX) ενώ αποκωδικοποιεί αρχεία hi-res έως 32-bit/786kHz (PCM) και DSD512 (DSD 8x) μέσω USB όπως 32/384 μέσω S/PDIF και 24/192 μέσω optical.

portfolio_single3

Στην Audio Racks Design η Ιταλική Vyger και πιο συγκεκριμένα το μοντέλο Timor II Generation σας επιφυλάσσει θερμή, αναλογική υποδοχή. Κατασκευασμένο εξολοκλήρου από «Aeronautical» αλουμίνιο και επεξεργασμένο χάλυβα φορά έναν RGA RB300 βραχίονα. Αξίζει να δώσετε την πρέπουσα προσοχή στο Timor μιας που είναι από τις πλέον ηχητικά τίμιες και διαχρονικές αναλογικές πηγές. Θα σας συνεπάρει από τις πρώτες νότες.

portfolio_single3

Με το Huei της Chord να συνοδεύει τις ακροάσεις του Vyger Timor την ημέρα της κάλυψης του εκθεσιακού χώρου της Audio Racks Design, διαπιστώνουμε ότι το (επίσης) μικρό στο μάτι phono-pre των Βρετανών εξυπηρετεί επάξια πολλαπλάσιες της αξίας του κεφαλές mm/mc.

portfolio_single3

Η σχέση του εκθέτη με τα ηχεία της Eggleston Works είναι η καλύτερη δυνατή. Προτεινόμενα ως μια από τις τρεις πλέον συμβατές επιλογές στην ηχητική πορεία της Ayon, τα αξιώνει ως εκφραστή των μεγάλων Αυστριακών push-pull τελικών ενισχυτών.

portfolio_single3

Πολλά ακόμη μοντέλα της Ιταλικής Viger πάνω σε βάσεις της Audio Design “Racks” ειδικά σχεδιασμένες για πλατό / αναλογικές πηγές. Μη διστάσετε να ζητήσετε, να δοκιμάσετε μια βάση πλατό στον προσωπικό σας χώρο ακροάσεων. Θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα. Ένα Baltic M με βραχίονα SME και κεφαλή Phasemation δεν το αποχωρίζεσαι ποτέ.

portfolio_single3

Ακούγοντας το CD 35 ΙΙ στα εκθεσιακά της Audio Design συνειδητοποιήσαμε εκτός από τον πεντάστερο ψηφιακό του ήχο και πόσο ψηλά ανεβάζει τον πήχη, μετατρέποντας τα PCM αρχεία/compact disc σε DSD. Το μοναδικό σε ποιότητες αυτό δημιούργημα παραδίδει μαθήματα για το πώς πρέπει να ακούγεται μια σημερινή λαμπάτη ψηφιακή πηγή με 768kHz / 32 bit & DSD 256 δυνατότητα αναπαραγωγής αρχείων και λυχνίες GZ30,6H30 & 5687. Βασίζεται σε chipset της AKM-Japan. Πραγματικά πρέπει να ζήσετε τον ήχο του για να το πιστέψετε μα και να μάθετε λεπτομέρειες όλων των σημείων του.

Patriarhou Ieremiou 31,
11475 Athens