Chameleon Audio Showroom

videopopup
videoBtn
×
portfolio_single1

Το πλατό Reed Muse 1C με βραχίονες επίσης της Reed και κεφαλές Phasemation. Aπό τις καλύτερες αναλογικές προτάσεις στην τιμή τους. Επιπλέον, από τις πλέον τιμημένες σε αρθρογραφία δοκιμών ανά τον κόσμο. Το δέσιμο πλατό-βραχίονα-κεφαλής εδώ, επενδύει σε μια ρεαλιστική σε μέγεθος σκηνή, με απίθανη φυσικότητα και αξιοσημείωτα επίπεδα ανάλυσης. Η σύμπραξη ξέρει και κερδίζει αμέσως τον ακροατή, όταν κινείται σε αυτή την κατηγορία.

portfolio_single2

Exotic Audio by Peter Avgeris. Το όνομα αποκαλύπτει την κορυφαία αισθητική και πιστότητα ήχου με πρωτοκλασάτη ωριμότητα και ειλικρίνεια. Υπερκατασκευές που δεν αναλώνονται σε καμία σχεδιαστική έκπτωση ή συμβιβασμό. Τα μονομπλόκ ενισχυτικά βασισμένα σε λυχνίες 211/845 (που πολλές φορές ζυγίζουν περισσότερο από εκατόν εξήντα κιλά έκαστο!) δεν επιτρέπουν σχόλια μιας παραγράφου, ούτε τα συναντάς κάθε μέρα στις κορυφαίες ανά τον κόσμο εκθέσεις. Οι προενισχυτές τόσο γραμμής όσο και phono της εταιρίας θεωρούμε ξεπερνούν κάθε high-end audio φαντασίωση.

portfolio_single3

Η Chameleon Audio φιλοξενεί και επιδεικνύει στον εκθεσιακό της, την σύμπραξη ηχείων της AudioSolutions και μονομπλόκ σε καθαρή τάξη Α με χρήση τεσσάρων λυχνίων 300Β ανά κανάλι της Καλιφορνέζικης Canary Audio. Στα Chameleon Rack της επίσης συναντάμε πολλά δείγματα μοντέλων λαμπάτης προενίσχυσης της τελευταίας. Οι καλωδιώσεις, σχεδόν παντού, της πολυβραβευμένης Tellurium

portfolio_single3

Από την εκτεταμένη value-for-money γκάμα των ηχείων της AudioSolutions ξεχωρίζει στον χώρο το μικρότερο δαπέδου Figaro B (σε επένδυση από Έβενο). Η προσοχή στην φασική ομαλότητά του το καθιστά συμβατό με λαμπάτους ενισχυτές παρουσιάζοντας (όπως και σε όλη την σειρά Figaro) ανώτερη ομοιογένεια και σώμα, μια μεγάλη σκηνή και άριστη χρονική συνέπεια. Αριστερά στον χώρο, λαμπάτες δημιουργίες της Fezz Audio, Audio Hungary, Rogue Audio μεταξύ άλλων.

portfolio_single3

Νέα και πολύ προσιτά μοντέλα της AudioSolutions σειράς Overture MK3 σε επένδυση light oak (ανοικτόχρωμος δρυς) σας περιμένουν. Αισθησιακός, γενναιόδωρος ήχος στα χρήματα με ευγένεια έκφρασης μεσαίων και υψηλών. Το αριστοτεχνικό δέσιμο των μονάδων και η ηχητική ισορροπία της σειράς κάνουν τους Λιθουανούς κατασκευαστές τους περήφανους.

portfolio_single3

Fezz Audio Silver Luna. Ένας πολύ προσιτός λαμπάτος ενισχυτής βασισμένος στις λυχνίες EL34 που πέρασε προσφάτως από τις δοκιμές του hiendnews. Το μόνο που θα σας ζητήσει είναι ένα ποιοτικό και σχετικά εύκολο ως φορτίο ηχείο να συμπράξει. Με δεδομένη την απλότητα των ρυθμίσεων των λυχνιών χάρη στην αυτόματη πόλωση και την αξιοζήλευτη ταχύτητα και απόδοση λεπτομερειών σε όλο το φάσμα, κατάφερε να κάνει την διαφορά, ξεχωρίζοντας ως προς την ηχητική του αύρα σε άμεση σύγκριση με πολλούς λαμπάτους της κατηγορίας τιμής του. (εδώ χωρίς τις λυχνίες του, ντυμένος στα λευκά)

portfolio_single3

Η Canor Audio διαθέσιμη στην Ελληνική αγορά. Απαράμιλλη ποιότητα κατασκευής για ολοκληρωμένους ενισχυτές και πηγές, προσέγγιση ήχου κατά πολύ ακριβότερων σετ προ-τελικών ενισχυτών, καθαρή τάξη Α και στιβαρή λαμπάτη KT-88/6550 οδήγηση. Γνωρίστε τον άριστο AΙ 1.10 από κοντά. Ακούστε τον πάση θυσία. Και αυτός μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις κατά την δοκιμή του στο hiendnews – επαληθεύστε μας!

portfolio_single3

Στην περσυνή έκθεση Ήχος & Εικόνα (Ιανουάριος 2020) συναντήσαμε τον Fezz Audio μοντέλο Titania με ισχύ 45 watts σε τάξη ΑΒ1 στο δεύτερο χώρο της Chameleon. Ακούγοντάς τον και φέτος στον ‘δικό του’ χώρο, διαπιστώνουμε πως μαζί με το νέο φίλτρο ρεύματος του κατασκευαστή και τις καλωδιώσεις της TelluriumQ οι μουσικοί ανοίγονται με αποστάσεις μπροστά μας, ενώ η ταυτότητά του περιλαμβάνει και τρανζιστοράτα στοιχεία όπως οδήγηση και λεπτομερή περιγραφή χαμηλών συχνοτήτων.

portfolio_single3

Ακουστικά και προενισχυτές της κορυφαίας HiFi Man δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν και φέτος από τον εκθεσιακό. Ουδετερότητα, με πρωτοκλασάτη απόδοση χροιάς και «στουντιακή» ακρίβεια περιγραφής χώρου δίνουν την πρέπουσα απαράμιλλη εστίαση. Δεξιά τους, ο μικρότερος σε τάξη Α ολοκληρωμένος της Audio Hungary μοντέλο Qualiton A20i (του οποίου επίσης δοκιμή φιλοξενείται στο hiendnews). Μια πραγματική εξαίρεση για τα δεδομένα της push-pull λαμπάτης ισχύος του. Με τα κατάλληλα ηχεία, υψώνει δυσεύρετο ηχητικό ανάστημα στα χρήματα μέσω τεσσάρων λυχνιών 5881 από τα τάξης Α watts που διαθέτει.

portfolio_single3

O μηχανισμός-κόσμημα των πικάπ της Reed. Αξιοπιστία και ουσιαστική συμβολή στον ήχο, αξεπέραστη.

portfolio_single3

Για όσους αρέσκονται και σε πιο “προσωπικές” στιγμές απόλαυσης, οι προτάσεις ακουστικών της HiFi Man όπως και οι ενισχυτές που συνοδεύουν αυτές θα σας χαρίσουν ατελείωτες ώρες αναλυτικών και ξεκούραστων ακροάσεων. Γνωρίστε όλες τους τις πτυχές.

portfolio_single1

portfolio_single1

Τα Ultra high-end ηχεία-κομψοτεχνήματα της Ιταλικής Σ-Acoustics βρίσκονται μονίμως σε θέση περιωπής, έτσι και εφέτος. Με το εξωτικό μοντέλο Σ-Acoustics “Orchestra” και τα κατ’ ουσία και κατά όνομα -επίσης εξωτικά- και μοναδικά ενισχυτικά της Ελληνικής Exotic Audio ολοκληρώνεται ένα σύστημα αναφοράς που χαρακτηρίζεται ευκολότατα ως μια λαμπάτη ηχητική κορυφή. Σημειώστε, σε παγκόσμια κλίμακα.

portfolio_single23

H Exotic Audio παρουσίασε επίσης το λαμπάτο Phono-Stage της (mm/mc) σε τρία σασί. Και αυτό στον εκθεσιακό χώρο προς επίδειξη, κατόπιν ραντεβού. Έτοιμοι να υποδεχθείτε μια μοναδικότητα παράδειγμα σχεδιαστικής δεινότητας με ήχο για χρυσό βραβείο στην κατηγορία ultra-high-end audio

portfolio_single3

Ένα νέο απόκτημα με ξεκάθαρη (και σημαντικότατη) ηχητικά θετική συμβολή, το φίλτρο ρεύματος Sculptor Reference της Fezz Audio. Έξι θέσεων Schuko εκ των οποίων οι δύο ως DC-Blocking (παρέχουν απομόνωση από το συνεχές ρεύμα ώστε να μην περνάει στα τροφοδοτικά των συσκευών σας, με μεγάλα κέρδη όταν αυτά είναι διακοπτικά). Δεν κοστίζει μια περιουσία και κάνει εξαιρετικά το έργο του. Τέλος, πληροφορεί συνεχώς και την τιμή τάσης του ρεύματος.

portfolio_single3

Το δίδρομο M8 της Ιταλικής Σ-Acoustics με την απαράμιλλη ηχητική φινέτσα, το μεταβλητής οριζόντιας θέσης ribbon tweeter του και την ευκολία οδήγησης που παρέχει (συμβατό με μόλις κάτι περισσότερο από 15 watts), ταίριαξε την κλάση του με τα ψηφιακά της SoTM και τους λαμπάτους push-pull ενισχυτές σε τάξη Α της Canor Audio & Audio Hungary model A50i.

portfolio_single3

Κοντινό στον μονομπλοκ τελικό της Canary Audio, φόντο το επιβλητικό μοντέλο πολύδρομων ηχείων Virtuoso της AudioSolutions. To flagship Virtuoso αποσπά μόνον σεβασμό και βραβεία. Οδηγείται απροβλημάτιστα από τις τέσσερις 300B λυχνίες των 50 watts ισχύος ανά κανάλι, εδώ τελικών Canary M350, πάντα σε τάξη Α.

portfolio_single3

Ανάμεσα στα ‘καμάρια’ της Chameleon Audio, τα παραδειγματικά ενισχυτικά –κυρίως ολοκληρωμένοι- της Audio Hungary. Πυγμή και λεπτομέρεια σε όλο το φάσμα που εξιτάρει καθώς και προσοχή στην κάθε τους λεπτομέρεια (όπως και το άριστο φινίρισμά τους), υποδέχονται τις λυχνίες KT-88, KT-120 ή KT-150. Αν ζητάτε τις κλασσικές αρετές μιας Class A λαμπάτης σχεδίασης μα με ταχύτητες μεταβατικών και μακρο/μικροδυναμικές που σοκάρουν για τα δεδομένα μεσαίας κατηγορίας τιμής, οφείλετε να ζητήσετε ακρόαση. Ανοίγουν νέους ορίζοντες και κερδίζουν συνεχώς νέες καρδιές μουσικόφιλων. Πολλά από τα μοντέλα της Audio Hungary πέρασαν τα τελευταία δύο χρόνια από την περιοχή των δοκιμών μας.

portfolio_single3

Ακόμη ένας Canor Audio, ο οικονομικότερος εδώ υβριδικός ισχύος 2x150 Watts (στα 4Ω) με μουσικότητα και οδήγηση για βραβείο. Λυχνίες 6922 στο προενισχυτικό στάδιο και πολύ προσεγμένος τελικός τάξης Δ ως τελικός συμπράττουν στο ίδιο σασί. Υπόδειγμα στα χρήματα.

portfolio_single3

Acoustics Panels της Mega Acoustics συνδράμουν στο τέλειο tuning του κάθε επιθυμητού χώρου φιλοξενίας ενός ηχοσυστήματος αξιώσεων. Μπασοπαγίδες, διαχύτες, απορροφητικά panels και άλλα ‘tuning panels’ προσαρμόζουν την αντήχηση και λοιπές παραμέτρους του χώρου σας καθώς φέρνουν στο επιθυμητό και όλες τις ‘τιμές’ που ένας ακουστικολόγος ζητά σε κάθε περίπτωση, έπειτα από ανάλυση. Με αυτά θα αναγνωρίσετε το πραγματικό, υψηλότερο επίπεδο και χαρακτήρα ηχείων και συνοδών τους.

portfolio_single3

Τί να πρωτογράψει κανείς για το περίφημο πλατό της Reed μοντέλο Muse 2C με τον ομώνυμο βραχίονα 3P; Ξύλινο armtube στον 3P μέσα από μια γκάμα πολλαπλών επιλογών. Το αποτέλεσμα: συγκλονιστική ηχητική αναλογική αύρα την οποία ζήσαμε κατά καιρούς μαζί με τις κεφαλές Phasemation & Shelter της αντιπροσωπείας. Σε τοποθετεί στον αναλογικό παράδεισο αγγίζοντας το απόλυτο. Κίνηση direct drive κατά την πρόσφατη ακρόαση, μας επιτρέπει παγκόσμιας κλάσης ησυχία και διείσδυση στο εκάστοτε ηχογράφημα-μουσική παραγωγή. Με τρόπο όπου τα πάντα έρχονται στην επιφάνεια δεμένα αριστοτεχνικά. Χρονική συνέπεια-ακρίβεια, ανάλυση και μια μεγαλειώδη τρισδιάστατη σκηνή περιμένουν εδώ όσους εκτιμούν ότι πιο κοντά στο απόλυτο. Προσκαλεί και προκαλεί σε συγκρίσεις!

portfolio_single3

Το κάδρο της φωτογραφίας δυστυχώς δεν χωρά το μουσικό μέγεθος του συγκεκριμένου συστήματος επίδειξης. Eνισχυτές της Canary Audio, ψηφιακά από την HOLO Audio και SOtM, αναλογικές προτάσεις πλατό & βραχίονα της Reed & Origin Live που φορούν κεφαλές Phasemation & Shelter, ηχεία θηρειώδη της Audiosolutions, καλώδια TelluriumQ. Και φυσικά τα racks της Chameleon Audio.

portfolio_single3

Τα ψηφιακά της SOtM επιλέχθηκαν έπειτα από ατελείωτες ακροάσεις διαφόρων αξιόλογων πηγών και υπογράφουν τις περισσότερες τελικές προτάσεις της Chameleon Audio